OM

”En bild säger mer än tusen ord och musik säger mer än tusen bilder… Tänk då vad mycket man kan säga med kombinationen av alla tre!”

– Moa Nissfolk 2018

Profil

Med artisten Emil Jensen och gitarristen Elena Càsoli som stora förebilder samt en mångårig utbildning inom klassisk gitarr, skapar Moa Nissfolk föreställningar där flera hundra år gammal musik får en ny innebörd när den direkt kopplas samman med dagsfärska händelser och personliga vardagskåserier.

Moas inspirationsspellista

Bakgrund

Moa Nissfolk föddes år 1996 och började att spela klassisk gitarr vid åtta års ålder. Som musiker och skribent arbetar Moa gärna utifrån ett helhetsperspektiv när hon skapar konserter så att flera konstformer och uttryck samspelar för att lyfta fram ett tema eller budskap.

Intresset för och utvecklandet av en personlig konsertform föddes i samband med Moas studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och i maj 2017 hade hennes första större soloföreställning ”En musikalisk resa från Sollentuna Centrum till Stockholm City med pendeltåg” premiär. Efter det har Moa fortsatt på samma bana och skapat nya föreställningar med hjälp av och tillsammans med skådespelare, dansare, grafiska designers och musiker.

Go to english page